Відлуння сонячного літа

Ось і промайнуло чергове літо нашого життя. Напевно, для кожного воно було по-своєму захоплюючим, веселим, незабутнім… Кожен влітку почерпнув для себе щось нове й цікаве, відпочив, набрався сил та енергії, щоби прийшовши до школи, бути знову готовим до нових звершень, навчання та творчих перемог!

Настала осінь, почався новий навчальний рік. Діти сіли за парти. Але у їхніх серцях все ще залишився маленький шматочок літа – це їхні спогади.

Ось як пишуть про своє літо учні 8-их класів :

Маневський Олексій: « Літо – найулюбленіша моя пора року. Тому що влітку не тільки дуже тепло, а й тривають найдовші шкільні канікули, є багато вільного часу та можна цікаво організувати своє дозвілля. Уся наша сім’я любить подорожувати. А літо – найкраща для цього пора»

А Надія Яценко, учениця того ж класу, стверджує, що « … Шацькі озера - це справжній рай на землі. Я мрію знов повернутись туди».

Гупало Андрій: «Що ж я можу сказати про свої літні канікули? Я їх провів вдома, допомагаючи бабусі після того, як моя мама поїхала до Польщі. Два рази в тиждень я їздив на базар продавати молочні продукти, а ще ходив по місту, а коли приїжджав додому, то ділився враженнями від побаченого».

Баляс Микола: «Влітку я допомагав батькам по-господарству, їв домашні кавуни, які виростив сам. А ще я дуже полюбляю рибалити. Я піймав багато риби та зробив з неї таранку, якою ласувала вся родина»

Найбільша кількість позитивних відгуків, море вражень та незабутніх спогадів залишилось в дитячих серцях від оздоровлення та відпочинку в дитячо-оздоровчому таборі «Нарцис», що на Закарпатті.

Учні 5 класу:

Савка Марія: «Я дуже чекала цієї поїздки. І відпочинок у Карпатах повністю виправдав мої сподівання. Сам табір «Нарцис» дуже красивий. А ще там добрі та привітні працівники та чудові вожаті»

Брошко Віктор: «Ми з учнями нашої школи їздили у місто Хуст в табір «Нарцис». Там нам дуже сподобалося. Ми відвідали багато цікавих місць: оленячу ферму, музей, храми міста, водоспади, термальні води та солоні озера»

Учні 7-их класів:

Вільчинська Яна: «Найбільше у таборі сподобались вечірні розваги, а саме: «Розсміши вожатого», «Міс та містер Нарцис», конкурси індіанців та закоханих пар»

Максимович Лілія: «Найсмачніша їжа була в нашому таборі, затишна їдальня та привітні офіціантки»

Фесіна Тетяна: «Пречудовий краєвид був з нашого балкону. Вранці, після нічного дощу, гори неначе диміли: це так над ними піднімався густий туман»

Стадник Соломія: «В таборі була пречудова компанія. Веселі та душевні діти. Чудові вихователі та вожаті, з якими ми ніколи не сумували»

Савка Андрій: «Найцікавішою поїздкою була екскурсія в Мукачівський замок, який знаходиться на вершині гори. Посеред просторого подвір’я замку - колодязь, про який ходить багато легенд. Наші враження доповнювала гра вуличних музикантів та захоплююча розповідь екскурсовода про оборонну систему замку»

Учні 10 класу:

Сацик Валентин: «Всі працівники табору привітні, життєрадісні, турботливі. Тут прекрасна кухня та молоді офіціантки. Кожного дня були екскурсії, завдяки яким ми отримали багато нових вражень»

Зубик Тетяна: «Найяскравішою подією літа була поїздка в оздоровчий табір «Нарцис», що на Закарпатті. Сподобалось мені те, що ми відвідували різноманітні екскурсії, багато подорожували та поєднували все це з лікуванням у термальних водах та купанні в річці Тиса. А ще тут смачна кухня та добре організоване дозвілля учнів. Мені тут дуже все сподобалось, я б відвідала «Нарцис» ще не один раз»

Ковальський Олексій: «Тут, що мене здивувало, це те, що у таборі була своя валюта «нарцисики», які ми заробляли своєю активністю в житті табору. За них можна було придбати якісь послуги вожатого та за порушення правил табору заплатити ними штраф. Ця валюта була хорошим стимулом та заохоченням»

Учні 11 класу:

Свердан Дмитро: «Як шкода, що я випускник. І в мене більше не буде такої нагоди, повернутись в «Нарцис» у складі великої шкільної родини Сокальської санаторної школи. Ці спогади будуть в пам’яті моїй завжди! Поруч з нашою базою, на вершині гори, є руїни Хустського замку. Піднявшись туди, я відчув усю велич та надійність колишньої фортеці. Тут, у Карпатському повітрі, витує дух цієї оборонної вежі та того століття. З вершини гори хустського замку відкривається надзвичайно красива панорама усього міста Хуст та його околиць. Вночі вигляд міста ще більш красивіший: стоячи на вершині у повній пітьмі, милуючись цією красою, відчуваєш, що час ніби завмирає з тобою…

…. Найкращим вожатим у таборі був наш Сашко. Він був дотепний, веселий, міг завжди нам підняти настрій, був завжди поруч та допомагав у всьому…

…Прощальна ніч була незабутньою! Ми всі сиділи навколо ватри, співали пісні, ділились враженнями від відпочинку. Саме тоді мені захотілось залишитись у «Нарцисі» ще хоч на тиждень»

Березок Іванна: « В Карпатах я відпочивала вперше. Найбільше мені сподобалась природа: ліси, гори, стрімкі ріки, різнобарв’я цілющих трав та чисте Карпатське повітря. Повз наше місто протікала річка Тиса. Ми часто ходили до цієї гірської красуні: там плавали, засмагали, фотографувались. Навколишній пейзаж зачаровує око – з усіх боків височіють гори, а завдяки чистому повітрю, тут можна дихати на повні груди»

Аналізуючи відгуки дітей про літнє оздоровлення та відпочинок, можна стверджувати, що діти гарно відпочили, пізнали багато цікавого, знайшли нових друзів, отримали незабутні враження та позитивний заряд енергії на цілий навчальний рік. Та з надією в серцях чекають на повернення знову у такі їм вже рідні Карпатські місця.

Соціальний педагог Сокальської санаторної школи-інтернату, Світлана Воробей

Кiлькiсть переглядiв: 397

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 25 Квітня 2024

Фотогалерея