Профорієнтаційна робота

"Оберіть собі роботу до душі,
і Вам не доведеться працювати
жодного дня у своєму житті”.
Конфуцій

Ще задовго до останнього шкільного дзвінка кожна людина визначає своє майбутнє. Обираючи професію, старається зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює, «приміряти його на себе». Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться наше подальше життя та як ми в ньому будем себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Саме тому у Сокальській санаторній школі-інтернаті провідне місце займає профорієнтаційна робота серед учнівської молоді.

Важливе значення для визначення змісту профорієнтаційної роботи має рівень професійної спрямованості учнів. Для його визначення соціально-психологічною службою школи з школярами проводяться анкетування, психодіагностичні дослідження, бесіди, диспути, рольові ігри, екскурсії на підприємства.

А нещодавно для допомоги учнів у професійному самовизначенні була організована зустріч з провідним фахівцем з профорієнтації районного центру зайнятості Павлик Т.С. На занятті школярі ознайомились із різними видами професій актуальними на ринку праці, правилами вибору та типовими помилками при виборі професії. В кінці зустрічі учні переглянули фільм на дану тематику.

Уся ця робота спрямована на формування у школярів відповідального ставлення до планування професійної кар’єри.

Соціально-психологічна служба школи

Сокальська санаторна школа-інтерант Профорієнтаційна робота Сокальська санаторна школа-інтерант Профорієнтаційна робота Сокальська санаторна школа-інтерант Профорієнтаційна робота

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 25 Квітня 2024

Фотогалерея