Великий син великого народу

Тарас Григорович Шевченко… Син великого народу, поет усього людства, художник, національний оберег, пророк, Кобзар…, який залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.

У Сокальській санаторній школі – інтернаті завжди шанували та шанують великого поета Тараса Шевченка, ім’я якого гордо носить наш заклад. Цей рік також не став винятком. Школярі, під керівництвом вчителів української мови та літератури, підготували інтерактивну сучасну драматичну розповідь про Кобзаря. Зі сцени до глядачів промовляв Поет, для якого правда і воля були безцінними. Учні натхненно декламували поезії Шевченка. Юні актори, співаки вплітали у вінок пам’яті славетному синові України щирі слова подяки за «…учітеся, брати мої…», «… борітеся – поборете…», «… немає другого Дніпра…». Дух козацької звитяги відчувався під час виконання старшокласниками пісні «Думи, мої…», під час якої кращі учні поклали квіти до пам’ятника Кобзареві на території закладу.

Школярі перегорнули сторінки з життя та творчості великого генія, майстерно перевтілилися в героїв його творів. Фінальним акордом прозвучав «Заповіт» Шевченка.

Полозяк Т.І., вчитель української мови та літератури

Сокальська санаторна школа-інтернат Великий син великого народу Сокальська санаторна школа-інтернат Великий син великого народу Сокальська санаторна школа-інтернат Великий син великого народу Сокальська санаторна школа-інтернат Великий син великого народу Сокальська санаторна школа-інтернат Великий син великого народу

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ ЛОР «Сокальська загальноосвітня санаторна школа III ступенів, ім. Т.Г.Шевченка»

м.Сокаль, Львівська обл., вул.Тартаківська,10

E-mail: sokal_sanatorn@ukr.net

Дата останньої зміни 09 Квітня 2024

Фотогалерея